Consiliere Psihologică

Dezvoltare Personală

Te preocupă dezvoltarea personală?

Alege programul de optimizare și dezvoltare personală disponibil în oferta Cabinetului!


​Dezvoltarea personală este un subiect care preocupă din ce în ce mai mulți oameni. Dezvoltarea profesională începe treptat să fie completată de necesitatea autocunoașterii și dezvoltării personale. Aceasta contribuie, din ce în ce mai mult, la definirea personalității și joacă un rol tot mai important pentru succesul în carieră și fericirea în viață.

Prin intermediul Cabinetului poți accesa un program special conceput pentru dezvoltarea personală. Programul este oferit într-o formă adaptată pentru nevoile specifice ale fiecărui client. Totuși vor exista câteva puncte de reper în desfășurarea lui. Tematica abordată va cuprinde, printre altele:

  1. Autocunoaștere, valori proprii, acceptare necondiționată, încredere în sine, stimă de sine. Utilizarea unui test de personalitate pentru autoevaluare. (1-2 ședințe)
  2. Gândire pozitivă, negativă, irațională, rațională, distorsiuni cognitive. Exerciții și utilizarea unor teste de inteligență pentru autoevaluare. (1-2 ședințe)
  3. Abilități, deprinderi, competențe, interese, vocație. Utilizarea unui test de interese pentru autoevaluare. (1-2 ședințe)
  4. Motivație intrinsecă, extrinsecă, optim motivațional. (o ședință)
  5. Emoții, empatie, controlul emoțiilor, inteligență emoțională. (o ședință)
  6. Comunicare interpersonală, ascultare activă, comunicare asertivă. (o ședință)
  7. Controlul stresului, relaxare, meditație, mindfulness. (1-2 ședințe)
  8. Ședințe individuale de consiliere, optimizare și dezvoltare personală (la cerere)
  9. Orice alte subiecte care țin de dezvoltarea personală pot fi abordate la solicitarea clientului

Programul este conceput să se desfășoare pe durata mai multor ședințe. Totul în funcție de aspirațiile și disponibilitatea de dezvoltare personală ale persoanei care apelează la aceste servicii.